GÖKSUN HABER MERKEZİ


Göksun Haber Merkezi Kızıl Kale’de!

Göksun Haber Merkezi Kızıl Kale’de!
468 views
18 Ağustos 2025 - 14:32

Göksun Haber Merkezi Yazı İşleri Müdürü, Fotoğraf Sanatçısı ve Yazar Mehmet Gören, Göksun’a bağlı Fındıklıkoyak mahallesi sınırlarında bulunan Kızıl Kale’yi ziyaret ederek Kaleyi fotoğrafladı.

Göksun Haber Merkezine Kızıl Kale ile alakalı bilgiler veren ve coğrafi konumu hakkında bilgilendirmede bulunan Mehmet Gören, Fındıklıkoyak (Kızıl Kale) Roma ve (Bizans) dönemine aittir. Sarp bir kayanın üzerine inşa edilmiştir. Son halini Osmanlı döneminde almış olup, tarih boyunca stratejik konuma sahip bir savunma kalesi olmuştur. Kalenin batı cephesinde kaya üzerine oyulmuş bir merdiven bulunmakta olup, hala kalıntıları bulunmaktadır. Güneyin cephesinde burç kalıntıları mevcuttur. Göksun ovasını baştan sona gözetlemek içinde kullanıldığı da görülmektedir. Göksun Fındıklıkoyak Mahallesinde bulunmakta olup, ilçeye uzaklığı yaklaşık 13 km’dir dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.