GÖKSUN HABER MERKEZİ


Göksun Meryemçil Milli Parkı İçin Çalışmalar Devam Ediyor.

Göksun Meryemçil Milli Parkı İçin Çalışmalar Devam Ediyor.
294 views
18 Ekim 2023 - 5:33

Doğa Koruma ve Milli Parklar Göksun Şefi Faruk Tülücü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Göksun Şefi Ümit Ünal ile Orman Mühendisleri Burak Ketizmen ve Eda Rüzgar, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette, Göksun Meryemçil Milli Parkı çalışmaları ile ilgili istişareler yapıldı.
Teklif çalışması devam eden Meryemçil Milli Parkı’nın içinde kaldığı bölge, tarih boyunca bir çok medeniyetin geçiş güzergahı olan Göksun ve Andırın ilçelerinin sınırları içinde yer almaktadır.
Saha içerisinde Roma döneminden bu yana kullanılan, Anavarza kalesinden başlayarak kale silsilelerini takiple devam eden Haştırın, Akkale, Azgıt Kalesi, Kaleboynu Kalesi, Meryemçil Kalesi ve Kızıl Kale bulunmaktadır. Meryemçil Milli Park alanı içerisindeki ve civarındaki kaya mezarları, eski hamam kalıntıları, mağaralar, jeolojik oluşumlar ve göller bizlere geçmiş medeniyetlerin kalıntılarını, doğal güzellikler eşliğinde sunmaktadır.
Bu güzergahta bulunan Meryemçil Beli, Kırksu, Söğütovası ve Kenger yaylasıyla alakalı Türk Halk Edebiyatına uygun koşmalar da bulunmaktadır. Bu şiirlerin en önemlilerini ise Dadaloğlu ile Karacaoğlan söylemiştir. Öyle ki Karacaoğlan bir şiirinde; “Göksundur, yaylanın hası/Eridi gönlümün pası/Deli ardıç mağarası/ Karataş’ın belin gördüm.” demiştir.
Sahanın Milli Park alanı ilan edilerek alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapılması durumunda; Doğa yürüyüşü, dağcılık, mağara turizmi, kaya tırmanışı, çadır ve karavan kampı, kış turizmi flora ve fauna gözlemciliği, yaban hayatı seyir terası ve kuş gözlemciliği, rafting ve kano su sporları, zipling gibi ekstrem sporlar gibi birçok etkinliğe imkan tanınacaktır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.