GÖKSUN HABER MERKEZİ


Jandarma 1 Haftalık Operasyonel faaliyetleri kamuoyuyla paylaştı.

Jandarma 1 Haftalık Operasyonel faaliyetleri kamuoyuyla paylaştı.
160 views
04 Ocak 2024 - 16:41

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı tarafından 28 Aralık 2023 tarihi ile 03 Ocak 2024 tarihi arasında ki Operasyonel faaliyetlere ilişkin bilgilendirmeler de bulundu.

İşte o çalışmalar;

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca 28 Aralık 2023 – 03 Ocak 2024 tarihleri arasında (1 haftalık dönemde) icra edilen operasyonel faaliyetlerde;

İlimizde Uyuşturucu Madde kullanma, Eşyayı Gümrük İşlemlerine Tabi Tutmaksızın Ülkeye Sokmak suçlarından (63) şüpheli hakkında yasal işlem yapılmıştır.
Bu operasyonlarda;
(144) adet Sentetik Uyuşturucu Hap,
(38) adet Gümrük Kaçağı Parfüm,
(58) Gram Skunk,
(71) Gram Esrar,
(73) Gram Metamfetamin,
(5) Gram Bonzai Maddesi,
(1) adet Ruhsatsız Tabanca,
(7) adet Tabanca Fişeği,
(4) adet Ruhsatsız Av Tüfeği ele geçirilmiştir.

Trafik Timlerimizce (16.290) araç kontrol edilmiş kural ihlalinde bulunan (365) araç sürücüsüne toplam (998.877) TL trafik idari para cezası uygulanmış, (105) araç trafikten men edilmiş ve alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen (11) şahsın sürücü belgesi geri alınmıştır.
Ayrıca Trafik Jandarması Timlerince, (7.632) yol kullanıcısına ve (1.864) öğrenciye trafik kazalarının önlenmesi maksadıyla genel trafik kuralları konusunda eğitim verilerek bilgilendirici el broşürü dağıtılmıştır. Kazaların önlenmesi/azaltılmasına yönelik denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine kararlılarla devam edilmektedir.

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğünce; (2) Göçmen Kaçakçılığı olayı meydana gelmiş, bu olaylarda (2) organizatör şahıs gözaltına alınmış, (5) düzensiz göçmen yakalanmış, düzensiz göçmenlerden (3)’ü sınır dışı edilmiştir.
Suça Karıştığı tespit edilen (2) Suriye uyruklu şahıs yakalanarak Gaziantep Geri Gönderme Merkezine teslim edilmiştir.
Yol İzin Belgesi olmadan seyahat ettiği anlaşılan (44) Suriye uyruklu şahsa ise toplam 126.104 TL idari para cezası uygulanmıştır.
2
• Tem Şube Müdürlüğünce; 03 Ocak 2023 tarihinde Ö.Ö. (K-21) Terör Örgütü Propagandası (PKK-KCK/PYD-YPG) içerikli paylaşımlar yaptığı tespit edilmiş olup, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda şüpheli hakkında adli işlemler başlatılmıştır.
İl Jandarma Komutanlığımızca ilimizde güvenlik ve kamu düzenini sağlamak amacıyla suç ve suçlularla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlıkla devam edilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.