GÖKSUN HABER MERKEZİ


KSÜ’NÜN KURULUŞ GÜNÜNDE GÖKSUN’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU.

KSÜ’NÜN KURULUŞ GÜNÜNDE GÖKSUN’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU.
207 views
06 Nisan 2022 - 8:40

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ)’nün 30. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Geleceğe Nefes projesi kapsamında Kahramanmaraş genelinde ağaçlandırma çalışması yapıldı. İlçemiz Göksun’da da Protokol mensuplarının katılımıyla fidanlar toprakla buluşturuldu.

KSÜ, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Orman Mühendisleri Odasının ortaklaşa düzenlediği program Göksun Meslek Yüksek Okulu Arslanbey Yerleşkesinde Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür V. Dr. Öğr. Üyesi Levent SEZAL ve Göksun Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Orhan ERCAN’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Dün saat 16:00 da düzenlenen etkinliğe Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi CAN, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir SALTALI, Göksun İlçe Kaymakamı Ümit Şeref KAYACAN, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan SERİN, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Hüseyin AKÇAY, Orman Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Kadir KARAKUŞ, Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür V. Dr. Öğr. Üyesi Levent SEZAL ve Göksun Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Orhan ERCAN, Göksun İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Mustafa KARAKAYA, Göksun İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut KIRAÇ ve çok sayıda davetli ile Okul İdareci, Öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Törende konuşma yapan Orman Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Kadir Karakuş, Orman Mühendisleri Odamız Türkiye genelinde 18 bin 500 üyemizle aktif şekilde ağaçlandırma çalışmalarına destek vermektedir. Orman Mühendisleri Odası doğanın olduğu, çevrenin olduğu, ağacın olduğu, yangınların olduğu her yerde vardır. Bizler elimizden geldiği kadar Cumhurbaşkanımızın Geleceğe Nefes projesi kapsamında 2023 hedeflerine doğru hızla ilerliyoruz. Dün Afşinde Bugün ise buradayız fidan dikiminde bizlerle bir arada bulunan herkese teşekkür ediyoruz dedi.

Daha sonra konuşma yapan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Hüseyin Akçay, Her yıl 21 Mart bizim ayrı bir öneme sahiptir. Ormanlaşmaya ilişkin çalışmalarımız her yıl devam etmektedir. Bu sene ki güzelliklerimiz arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin 30. kuruluş yılı münasebetiyle düzenlenen 30 bin fidanın toprakla buluşması da var. Bugün onun için buradayız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz dedi.

konuşan KSÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Serin ise Üniversitemizin kuruluşunun 30. yılı çerçevesinde bizde Orman Bölge Müdürlüğümüzün desteğiyle 30 Bin fidanı Cumhurbaşkanlığımızın başlatmış olduğu Geleceğe Nefes kampanyasına dahil ettik ve bugün fidanlarımızı toprakla buluşturmaya başladık. Katkı sağlayan destek olan ve bugün buraya gelen herkese teşekkür ediyorum dedi.
Son olarak Programın konuşmasını yapan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi CAN Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayesinde başlatılan bu etkinlik Üniversitemizin kuruluşunun 30. yılı olması münasebetiyle başta yüksekokullarımıza Orman Bölge Müdürlüğümüz ve Orman Mühendisleri Odamız olmak üzere bugün 30 Bin fidan toprakla buluşturuyoruz. Biz geçmişte ve gelecekte hep fidan diktik dikmeye de devam edeceğiz. Biz kıyamet kopacağını bilseniz bile elinizde bir fidan varsa toprakla buluşturun diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Ben bugün burada bulunan herkese çok çok teşekkür ediyorum dedi.
Konuşmaların ardında fidanlar dikildi. Tören hatıra fotoğrafı ile son buldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.