GÖKSUN HABER MERKEZİ


AkhisarsporMKE AnkaragücüAytemiz AlanyasporAntalyasporİstanbul BaşakşehirBeşiktaşBursasporErzurum BBÇaykur RizesporFenerbahçeGalatasarayGöztepeKasımpaşaKayserisporAtiker KonyasporTrabzonsporDemir Grup SivassporYeni Malatyaspor

DÜNYA ŞAMPİYONU AKBUDAK BABA OCAĞINDA ŞANINA YAKIŞIR ŞEKİLDE KARŞILANDI.

DÜNYA ŞAMPİYONU AKBUDAK BABA OCAĞINDA ŞANINA YAKIŞIR ŞEKİLDE KARŞILANDI.
94 views
30 Eylül 2022 - 5:52
Sırbistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 82 kiloda Dünya Şampiyonu olan Burhan Akbudak, baba ocağı Göksun’da şanına yakışır şekilde karşılandı.
Kendisini Kahramanmaraş Havaalanında karşılayan Göksun Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın ile birlikte Göksun’a gelen Akbudak, Elmalı Kavşakta akrabaları ve hemşehrileri tarafından kurban kesilerek karşılandı.
Açılan dev Türk Bayrağının arkasından davul zurna eşliğinde Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın, Belediye Meclis Üyelerimiz ve hemşehrilerimiz ile birlikte yürüyerek Belediyemize gelen Dünya Şampiyonu Akbudak, geçtiği güzergah üzerinde hemşehrilerimizin yoğun ilgisi ve sevgi gösterileri ile karşılaştı.
– Başkan Aydın, Şampiyon Güreşçiyi Arsa İle Ödüllendirdi
Dünya Şampiyonu Milli Güreşçiyi makamında ağırlayan Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın, pehlivanlar diyarı olan Göksun’a Dünya Şampiyonluğu onurunu ve gururunu yaşatan Burhan Akbudak’ı tüm Göksun halkı adına Harbiye Mahallesinde bir arsa ile ödüllendirdi.
Şampiyon güreşçinin elde ettiği başarının tarifi mümkün olmayan bir başarı olduğunu ifade eden Başkan Aydın, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Burhan kardeşimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Elde ettiği başarı ile Ülkemize ve pehlivanlar diyarı olan Göksun’a Dünya Şampiyonluğu onurunu ve gururunu yaşattığı için rabbimden pehlivanımıza uzun ömürler vermesini diliyorum. Bu başarı tarifi mümkün olmayan bir başarı. Türk Bayrağını göndere çektirebilmek ve İstiklal Marşımızı dünyaya dinletebilmek çok büyük bir gurur. Bize yaşattığı bu gururun belki karşılığı olamaz ama çam sakızı çoban armağanı mukabilinden tüm Göksun halkı adına belediye meclis üyelerimle birlikte şampiyonunuzu bir arsa ile ödüllendiriyoruz. Keşke imkanlarımız daha fazla olsa da daha fazlası ile ödüllendirebilseydik. Allah yolunu açık, başarılarının devamını nasip etsin inşallah. Başta annesi olmak üzere tüm aile fertlerine de ayrıca teşekkür ediyorum.”
– “Hedefim Olimpiyat Şampiyonu Olmak”
Baba ocağına Dünya Şampiyonasından altın madalya getirmenin onuru ile geldiğini ifade eden Dünya Şampiyonu Burhan Akbudak, hedefinin Olimpiyat Şampiyonluğu olduğunu söyledi.
Türk gibi güçlü, kuvvetli sözünü dünyaya söyleten ataların torunları olduklarını ifade eden Dünya Şampiyonu Akbudak, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Bugün baba ocağım Göksun’a dünya şampiyonasından altın madalya getirmenin onuru ile geldim. Bu onuru kıymetli hemşehrilerimle yaşamanın gururu ve mutluluğu içindeyim. Bu gün bu ortamı sağlayan Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın’a çok teşekkür ediyorum. İnşallah 2024 yılında yapılacak olan Paris Olimpiyatlarında ülkeme altın madalya kazandırıp, memleketime ve ülkeme Olimpiyat Şampiyonu madalyasını getirmek istiyorum. Aynı sevinci ve gururu tekrar takrar yaşatmak istiyorum. Çünkü bizler çok şanlı bir geçmişin, Türk gibi güçlü, kuvvetli sözünü dünyaya söyleten ataların torunlarıyız. Bizler hiç durmadan çalışıyoruz. Allah’ın izni ve sizlerin duası ile bizlerin sırtı yere gelmez. Sayın Cumhurbaşkanımız spora ve sporcuya büyük destek veriyor. Federasyon Başkanımız Şeref Eroğlu sürekli kamplarda bizimle beraber. Ben desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P